תכנון ובניה

רוצים לשמוע עוד פרטים?
מלאו את הטופס ונחזור אליכם בהקדם | או | חייגו ל- 054-690-2339

בניה כדין - רק בקבלת היתר

חוקי התכנון במדינת ישראל קובעים שכל פעולת בניה (למעט חריגים) דורשת קבלת היתר בניה כדין. דיני התכנון מנותקים מדיני הבעלות, והעובדה שנכס מסוים מצוי בבעלותך אינה אומרת שמותר לבנות בו כל מה שרוצים. למעשה בדיוק ההיפך – אסור לבנות בנכס, בין אם זה מגרש ובין אם זו דירת מגורים, שום דבר אלא אם כן קיבלת היתר בניה מרשויות התכנון. פעמים רבות רשויות התכנון סבורים כי יש בידם לדחות את בקשת ההיתר המוגשת, משכך נדרשת התערבות משפטית להגשת ערר על החלטת הוועדה התכנונית, בין אם לוועדה גבוהה יותר בין אם לבית המשפט.

הליכי תכנון ובניה הם מורכבים, ודורשים ליווי צמוד  לאורך הדרך הארוכה, חשוב שלהיעזר בעורך דין מקצועי בעל ניסיון, שידאג להשיג את התוצאה הרצויה.

התנגדויות ובקשות לפיצוי - יש מה לעשות

החלטות תכנוניות שונות של רשויות עשויות לפגוע בבעל מקרקעין. למשל, שכן במגרש סמוך קיבל היתר בניה לתוספת קומה נוספת. אלא שתוספת הבניה של השכן תפגע במגרש שלך, בין אם מדובר בחסימת אור שמש ובין אם מדובר בכל עניין אחר. החוק מאפשר לצד רלוונטי להגיש התנגדויות להיתרי בניה, ולחלופין לתבוע מהרשות פיצוי כספי בגין ההחלטה התכנונית שניתנה. במקרים כאלה יש להיעזר במומחה הבקיא בהוראות הדין על מנת להשיג את התוצאה המיטבית, בין אם בעצירת הליכי הבניה שפוגעים בנכס ובין אם בקבלת הפיצוי המרבי בגין הפגיעה.

התקשרו עוד היום לפגישה עם עו"ד ליאור דלה טורה, מומחה בדיני תכנון ובניה, שיצעד איתכם יד ביד בדרך הסבוכה עד להגעה לתוצאה המיוחלת.

דילוג לתוכן